Επίσημος ομιλητής ήταν ο Stéphane Martin, Γενικός Διευθυντής του γαλλικού φορέα αυτοδέσμευσης ARPP και Πρόεδρος της European Advertising Standards Alliance (EASA).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατα στελέχη  της διαφήμισης και του marketing, των μέσων καθώς και εκπρόσωποι καταναλωτικών φορέων και μέλη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Επιτροπών Κρίσης.

Για την αγορά της επικοινωνίας είναι μια μεγάλη νίκη η αυτοδέσμευση, η συμφωνία σε κανόνες δεοντολογίας και η εθελοντική και με αίσθημα ευθύνης προσφορά των στελεχών που απαρτίζουν τις Επιτροπές, όπως δήλωσε η Διευθύντρια του ΣΕΕ, Ελένη Δοντά.

Ο  Stéphane Martin τόνισε την αξία και τις προκλήσεις της αυτοδέσμευσης και πως αντιμετωπίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε στη σημασία των κανόνων στο digital περιβάλλον και μεταξύ άλλων παρουσίασε ενδιαφέροντα παραδείγματα do’s and don’ts. Επίσης, μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την αυτοδέσμευση και το ρόλο των Επιτροπών ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΕ, Γιώργος Δημαράς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το δικό τους χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΣΕΕ, Χριστίνα Χοχλακίδου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, Μανόλης Παπαπολύζος και ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, Γρηγόρης Αντωνιάδης.

Για την ομιλία του κύριου ομιλητή κ. Stéphane Martin, πατήστε εδώ